Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!

 Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Heves vármegye gimnazistái mellett a budapesti tanulók is összemérték tudásukat a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Versenyben. Az április 4-i második fordulóban online kvízkérdésekre kellett válaszolniuk a csapatoknak, majd szóbeli kifejtős válaszokat várt a zsűri olyan témákban, mint az adózás, árfolyam, energia- és lakásárak. 
 A Privátbankár.hu által szervezett edukációs pénzügyi diákversenyben tavasszal a gimnáziumok versenyeznek, ősszel pedig a szakiskolák, szakképzők és a technikumok diákjai adnak számot pénzügyi jártasságukról. A négyfős csapatok versenyét Heves vármegyében a   Neumannosokk gárdája nyerte, természetesen a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégiumból. A csapat kapitánya Fiser Boldizsár, felkészítő tanáruk Sesztákné Kappanószki Ildikó. A megyéből öt csapat vehetett részt a második fordulóban.
Az országos döntőt 2023. április 27-én tartják a csapatok és a zsűri személyes jelenlétével. A döntőben jól szereplő csapatok értékes jutalmakat kapnak. (heol.hu)