Lakhatáshoz jutnak a sérült és autista emberek

 Március végén az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete – Szederfa Lakóotthon több mint 400 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert támogatott lakhatás kialakítása és a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére – derül ki Farkas Attila alpolgármester Facebook-bejegyzéséből. 
 A projektet Egerben kívánják megvalósítani, melynek keretein belül három helyszínen értelmi fogyatékosok és autizmussal élők számára támogatott lakhatást, valamint egy helyszínen nappali ellátást kívánnak kialakítani.
 A támogatott lakhatás megvalósítása esetén olyan ellátási forma jönne létre a városban, amely eddig egyáltalán nem volt.– idézi az egripost.hu.
 Hozzáteszi: ez a projekt teljesen abba a szemléletbe és gondolatiságba illeszkedik, amelyet tavaly célul tűzött ki.
 A szervezet képviselői kétszer is egyeztettek Farkas Attila és Minczér Gábor alpolgármesterekkel, illetve Kacsó János főépítésszel.
 Az önkormányzat minden segítséget meg fog adni hogy a projekt sikeresen valósuljon meg és a szervezet telephelyeivel és működésével harmonikusan beilleszkedjen a városi szociális ellátórendszerbe – szögezi le az alpolgármester.