Kiállítás nyílik a Pragmatica Sanctio Emlékév tiszteletére

 Kiállítás nyílik március 23-án csütörtökön 14 órakor a Pragmatica Sanctio Emlékév (1723-2023) tiszteletére az egri líceum második emeletén, a Tittel Pál Könyvtár előtti folyosón várják az érdeklődőket, tájékoztatott Pócsik Attila, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) sajtóreferense.  
 A tárlatot dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor nyitja meg, majd köszöntőt mond Oszlánczi Krisztina, a Tittel Pál Könyvtár főigazgatója és Balogh Ferenc, a Főegyházmegyei Könyvtár igazgatója is. A köszöntők után dr. Kalmár János egyetemi tanár és dr. Miskei Antal egyetemi docens vezetésével előadással egybekötött tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők.
 Szintén csütörtökön 15 órakor újabb kiállításmegnyitót tartanak. Az Általános Iskolások Országos Vizuális Versenyén született alkotásokat mutatják be a líceum földszinti aulájában. Az EKKE gyakorló iskolája 12. alkalommal rendezte meg a versenyt. Ebben a tanévben Weöres Sándor gyermekverséből kiragadott mondat foglalta össze a verseny tematikáját: „Mi van a hegyen messze túl?”. Nemcsak a zsűri által legjobbnak ítélt díjazottak, hanem minden döntőbe jutott gyermek egy-egy alkotása megtekinthető lesz a két hétig tartó tárlaton.