Ügyészségi hírek

Az Egri Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 21 éves férfi ellen, aki többek között még 2020 telén Kerecsenden egy üzemen kívüli autóbusz ajtaját kinyitotta, majd a jegykiadógépet annak pénztárfiókjával együtt erőszakkal kifeszítette a helyéről, és azt magával vitte. A buszon való kutatás során a férfi magához vett még napszemüveget, imbuszkulcs-készletet, oldalvágót, villáskulcsot és szigetelőszalagot is. 

Mivel a férfi ezen kívül más bűncselekményeket is elkövetett, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt vele szemben.

Az Egri Járási Ügyészség csalás vétsége és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt vádiratot nyújtott be egy egri nő ellen, aki 2022 februárjában az egyik egri postán azzal ejtette tévedésbe a postai ügyintézőt, hogy ő az édesanyja annak a férfinek, akinek 111.265 Ft átutalása érkezett. Az álanya a pénzutalványt édesanyaként aláírta, ezután a tévedésben lévő alkalmazott a sértettnek járó összeget neki átadta, ő pedig azt megtartotta, így a bűncselekménnyel okozott kár azóta sem térült meg.

Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze őt kártérítés megfizetésére a felvett összeg erejéig. - tudatta az Ügyészség.