Ügyészségi hírek

 A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki idegen gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el, hogy jogtalanul használja, vagy az így elvett, illetve a rábízott ilyen járművet használja jogtalanul, az a jármű önkényes elvételének bűntettét valósítja meg. 
Az Egri Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádat emelt egy többszörösen büntette előéletű, 43 éves férfival szemben, aki 2021 júniusában, Egerben egy építkezésen az ott álló teherkocsi szögre akasztott indítókulcsát emelte el azért, hogy a járművet jogtalanul használja. A férfi a kocsit néhány órát vezette, majd visszavitte az elvétel helyére. A jogtalan használat során az autóban több százezer forintos kár keletkezett.  
Az ügyészség a vádiratában élt a mértékes indítvány lehetőségével, mely alapján amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, úgy vele szemben 2 év 6 hónap fegyházbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt. -tudatta Dr. Gubala Ádám Miklós, ügyész.